TOP termékek

Bihar Express webáruház: Mezőgazdasági gépek és alkatrészeik

Munkanapokon, munkaidőben: (+36) 30/152-7509

Blog

ÁTK-s pályázat 2024, azaz Állattartó Telepek Korszerűsítése 2024-ben!

2024.04.05 13:17
ÁTK-s pályázat 2024, azaz Állattartó Telepek Korszerűsítése 2024-ben!

Mi ebben is tudunk segíteni!

ÁTK-s pályázat 2024, azaz Állattartó Telepek Korszerűsítése 2024-ben!

2024-es tavaszán jönnek az új ÁTK-s pályázatok! Ezek a kiírások az építési-, technológiai-, és energiahatékonysági projektekre egyaránt koncentrálnak, így a felkészülés mértéke fogja eldönteni, hogy kik kaphatnak majd támogatási okiratot.

 

A pályázat országosan, elvileg bármilyen méretű vállalkozás számára elérhető lesz majd, és igazán komplett tevékenység portfoliót fog támogatni, beleértve az építési, technológiai, fejlesztési, és energiahatékonysági beruházásokat is. A sikeres pályázathoz alapos előkészítés szükséges, többek között tervezés, költségvetés készítése, és egyéb szakmai inputok megvalósítása. Az elbírálás során előnyt jelenthet a férőhely növelése, digitalizáció, és minőségrendszerekben való részvétel.

Az ÁTK-s pályázatok célja:

Az állattartó gazdaságok versenyképességének javítása, és a hozzáadott érték termelésének fokozása új, innovatív és környezetbarát technológiák elterjesztésének támogatása révén. A felhívás keretében lehetőség van új állattartó telepek létrehozására is. Az állattartó gazdaságokban kiemelt cél az energiafelhasználás csökkentése, az erőforrás-hatékonyság javítása, és a megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazása.

 

ÁTK 2024 keretében tervezett megvalósítandó tevékenységek.

Pályázható állattartó telepek jellege:

  • Baromfitartó telepek korszerűsítése
  • Sertéstartó telepek korszerűsítése
  • Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése
  • Juh és kecsketartó telepek korszerűsítése
  • Egyéb állattartó telepek korszerűsítése

 Baromfitartó telepek korszerűsítése:

 

Az állategészségügyhöz, a takarmányozáshoz, az állattartáshoz kapcsolódó, valamint az előállított termék és a takarmány kezelésére szolgáló építéssel járó technológiák beszerzése és fejlesztése. (például: szellőztetés és hűtés-fűtés technológiájának kiépítése, takarmányok eltarthatóságát biztosító technológia kialakítása, etetés és itatás technológiájának kialakítása, a tojásgyűjtés, tojásosztályozás és tojáskeltetés technológiájának kialakítása és fejlesztése). Állattartó telepi épületek, létesítmények építése, kialakítása, bővítése. (például: istálló, tojás válogató-, keltető épület építése, férőhely kiépítése).

Sertéstartó telepek korszerűsítése:

Az állategészségügyhöz, a takarmányozáshoz, az állattartáshoz kapcsolódó, valamint az előállított termék és a takarmány kezelésére szolgáló építéssel járó technológiák beszerzése és fejlesztése. (például: szellőztetés-, hűtés- és fűtés technológiájának kiépítése, takarmányok eltarthatóságát biztosító technológia kialakítása,,etetés és itatás technológiájának kialakítása). Állattartó telepi épületek, létesítmények építése, kialakítása, bővítése. (például: istálló építése, férőhely kiépítése, állatválogató és kezelő kialakítása).

Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése:

Az állategészségügyhöz, a takarmányozáshoz, az állattartáshoz kapcsolódó, valamint az előállított termék és a takarmány kezelésére szolgáló építéssel járó technológiák beszerzése és fejlesztése. (például: szellőztetés-, hűtés-, fűtés-, valamint a fejés technológiájának kiépítése, tejhűtés és tejtárolás technológiájának kialakítása, takarmányok eltarthatóságát biztosító technológia kialakítása (beleértve a falközi silótér létesítését), etetés és itatás technológiájának kialakítása). Állattartó telepi épületek, létesítmények építése, kialakítása, bővítése. (például: istálló-, fejő- és tejház építése, állatválogató, -kezelő és -felhajtó, elektromos és hagyományos karám, állatmérleg, kifutó és jártató kialakítása, férőhely kiépítése).

Juh és kecsketartó telepek korszerűsítése:

Az állategészségügyhöz, a takarmányozáshoz, az állattartáshoz kapcsolódó, valamint az előállított termék és a takarmány kezelésére szolgáló építéssel járó technológiák beszerzése és fejlesztése. (például: szellőztetés-, hűtés-, fűtés-, valamint a fejés technológiájának kiépítése, tejhűtés és tejtárolás technológiájának kialakítása, takarmányok eltarthatóságát biztosító technológia kialakítása, etetés és itatás technológiájának kialakítása, a gyapjúnyírás technológiájának kialakítása és fejlesztése). Állattartó telepi épületek, létesítmények építése, kialakítása, bővítése. (például: istálló-, fejő- és tejház építése, állattartó sátor, állatmérleg, állatválogató, -kezelő és -felhajtó, valamint elektromos és hagyományos karám, illetve kifutó és jártató kialakítása, férőhely kiépítése, fürösztő kialakítása).

 

Egyéb állattartó telepek korszerűsítése:  A célterület keretében lófélék- (ló, szamár, öszvér), nyúl-, méh-, húshasznosítású galamb-, fürj-, strucc-, emu-, fácán-, fogoly- valamint csincsillatartáshoz kapcsolódóan igényelhető támogatás.

Az állategészségügyhöz, a takarmányozáshoz, az állattartáshoz kapcsolódó, valamint az előállított termék és a takarmány kezelésére szolgáló építéssel járó technológiák beszerzése és fejlesztése. (például: szellőztetés és hűtés-fűtés technológiájának kiépítése, takarmányok eltarthatóságát biztosító technológia kialakítása, etetés és itatás technológiájának kialakítása, tojásgyűjtés, tojásosztályozás és tojáskeltetés technológiájának kialakítása és fejlesztése). Állattartó telepi épületek, létesítmények építése, kialakítása, bővítése. (például: istálló-, mézház-, tojás válogató és keltető épület építése, állatválogató, -kezelő és -felhajtó, valamint elektromos és hagyományos karám, illetve kifutó és jártató kialakítása, férőhely kiépítése, méhészeti eszközök és berendezések tárolására és használatára, valamint a megtermelt méz az eszközöktől külön légtérben történő, biztonságos tárolására alkalmas épületek kialakítása, a méhcsaládok teleltetésére alkalmas teleprész kialakítása).

Támogatást igénylők köre.

Mezőgazdasági termelők, akik abban az esetben jogosultak támogatásra, amennyiben igazolják, hogy:

  • A megelőző teljes lezárt üzleti évben, fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben legalább 10 000 euró STÉ üzemmérettel rendelkeznek.
  • A megelőző teljes lezárt üzleti évben – fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben – árbevételüknek legalább 40%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.

 

Cégünk szívesen áll rendelkezésedre az ÁTK-s pályázat lebonyolításában.

Cégünk által forgalmazott termékek egytől egyig bele illenek az ÁTK-s pályázatba, így ezekről a termékekről adunk egy kis ismertetőt. 

Katt a terméknévre és meg is tudod  tekinteni!

Keressenek minket bizalommal munkaidőben a lent megadott elérhetőségek valamelyikén.  (Hétfő - Péntek, 8:00-16:30)